Atlas > Živočichové > Ptáci > Brodiví > Ibisovití > Ibis > Ibis rudý - Eudocimus ruber ( Linnaeus 1758 )
Atlas

Ibis rudý - Eudocimus ruber ( Linnaeus 1758 )

Ibis rudý - Eudocimus ruber ( Linnaeus 1758 ) Říše: Animalia, živočichové
Podříše: Eumetazoa
Kmen: Chordata, strunatci
Podkmen: Vertebrata, obratlovci
Nadtřída: Tetrapoda, čtyřnožci
Třída: Aves, ptáci
Infratřída: Neornithes, létaví prvoptáci
Nadřád: Neognathae, letci
Řád: Ciconiiformes, brodiví
Čeleď: Threskiornithidae, ibisovití
Rod: Eudocimus, ibis
Druh: Eudocimus ruber, Ibis rudý
Rozšíření: severní a část východní Jižní Ameriky a Trinidad
Délka života: až 25 let
Velikost: hmotnost - 1,5 kg, výška 65 – 89 cm, rozpětí křídel 112 – 124 cm
Potrava: korýši, měkkýši, malé rybky
Odchov: Ibis rudý je pohlavně dospělý v 2 roce života. Po páření samice snáší 1 až 3 vejce, inkubace trvá 21 až 23 dnů o vejce i o mláďata se starají oba rodiče.
   Přístupy: 530
RSS Feeds

Vybrali jsme pro vás

Banner
Banner
Banner

Novinky v katalogu