Atlas > Živočichové > Ptáci > Brodiví > Volavkovití > Volavčík > Volavčík člunozobý - Cochlearius cochlearius (Linnaeus, 1766)
Atlas

Volavčík člunozobý - Cochlearius cochlearius (Linnaeus, 1766)

Volavčík člunozobý - Cochlearius cochlearius (Linnaeus, 1766) Říše: Animalia, živočichové
Podříše: Eumetazoa
Kmen: Chordata, strunatci
Podkmen: Vertebrata, obratlovci
Nadtřída: Tetrapoda, čtyřnožci
Třída: Aves, ptáci
Podtřída: Ornithurae, praví ptáci
Infratřída: Neornithes, létaví prvoptáci
Nadřád: Neognathae, letci
Řád: Ciconiiformes, brodiví
Podřád: Ardeae
Čeleď: Ardeidae, volavkovití
Rod: Cochlearius, volavčík
Druh: Cochlearius cochlearius, Volavčík člunozobý
Další názvy: Cochlearius cochlearia; kvakoš člunozobý
Rozšíření: Střední a Jižní Amerika od jihu Mexika po Bolivii, Paraguay a jih Brazilie
Velikost: délka těla: 45-55 cm, rozpětí křídel: 76 cm, hmotnost: 600 g
Potrava: různí vodní živočichové – malí savci, obojživelníci, ryby i bezobratlí
Odchov: hnízda si volavčíci budují na keřích či stromech a to až do výšky 10 metrů. Samice snáší 2-4 vejce, při sezení i péči o mláďata se střídají oba rodiče. Inkubace vajec trvá 23 – 28 dní. Své potomky rodiče během hnízdění velmi aktivně chrání.
   Přístupy: 208
RSS Feeds

Vybrali jsme pro vás

Banner
Banner
Banner

Novinky v katalogu