Atlas > Živočichové > Ptáci > Brodiví > Volavkovití > Volavka > Volavka červená - Ardea purpurea (Linnaeus, 1766)
Atlas

Volavka červená - Ardea purpurea (Linnaeus, 1766)

Volavka červená - Ardea purpurea (Linnaeus, 1766) Říše: Animalia, živočichové
Podříše: Eumetazoa
Kmen: Chordata, strunatci
Podkmen: Vertebrata, obratlovci
Nadtřída: Tetrapoda, čtyřnožci
Třída: Aves, ptáci
Podtřída: Ornithurae, praví ptáci
Infratřída: Neornithes, létaví prvoptáci
Nadřád: Neognathae, letci
Řád: Ciconiiformes, brodiví
Podřád: Ardeae
Čeleď: Ardeidae, volavkovití
Rod: Ardea, volavka
Druh: Ardea purpurea, Volavka červená
Rozšíření: východní, jižní a západní Afrika.
Délka života: 23 let
Velikost: délka těla: 80-90 cm, rozpětí křídel: až 150 cm, hmotnost: 600-1345 g
Potrava: ryby, obojživelníci, hmyz, měkkýši.
Odchov: Volavka červená hnízdí v malých koloniích, někdy společně s ostatními druhy volavek, kolpíky nebo kvakoši. Hnízdo si staví nejčastěji v hustém rákosí a někdy i na stromech. Od dubna do června snáší 3 - 7 vajec v jedno až třídenních intervalech, z kterých se po 24-29 dnech líhnou mláďata v rozmezí 3-11 dnů. Ve stáří 7-8 týdnů jsou letuschopná. Pohlavně dospívají ve dvou letech.
Zajímavosti: v Červeném seznamu ČR je zařazena v kategorii CR – kriticky ohrožený druh.
   Přístupy: 161
RSS Feeds

Vybrali jsme pro vás

Banner
Banner
Banner

Novinky v katalogu